onsdag 5 mars 2014

1. Fördelen med ogräs

Det var första dagen på sommarlovet. Robyn hade helst velat ligga kvar i sängen men istället var det dags för sommarjobb. Så klart vill man ha pengar men samtidigt hade det varit skönt att bara slappa. Arbetsledaren hade gett Robyn en hacka och pekat ut tio rabatter i parken som skulle rensas från ogräs. Fortfarande var det lite svalt i luften och solen hade ännu inte riktigt nått över trädtopparna i parken.

Robyn kollade in de andra ungdomarna som också jobbade i parken. De flesta kände varandra sedan länge men Robyns familj hade precis flyttat tillbaka till Sverige och därför kändes det jobbigt och ensamt. Alla bra vänner var kvar hemma och Sverige och Staffanstorp kändes fortfarande borta och inte speciellt bra. Farmor bodde här och därför hade pappa tyckt att det var en bra idé att flytta hit. Men hade Robyn fått bestämma skulle de stannat kvar uppe i Norge.

Robyn satte igång med arbetet och svetten började lacka i pannan i takt med att hackan gick och solen reste sig på himlen. ”Kan jag hjälpa dig?” frågade en glad röst, från andra sidan av rabatten. ”Robyn var det du hette va? Jag heter Kim.” Robyn tittade upp förvånat och kom inte riktigt på vad som var bra att säga. Sedan började Kim rensa ogräs för fullt i samma rabatt…

 Två frågor:
1. Vad tror du att Robyn tänker när Kim presenterar sig? Påhoppad, för att det kan vara jobbigt med människor man inte känner, eller glad, eftersom det är skönt att inte behöva vara ensam. Vad tror du? 

2. Varför tror du att Kim väljer att presentera dig för en ny människa och kanske lämna sina egna kompisar för en stund för att prata med Robyn i stället?

Skriv dina svar som en kommentar här under inlägget. Svaren kommer att påverka hur historien fortsätter.

8 kommentarer:

  1. 1.Jag tor att Robyn var lite förvånad på grund av att han inte känner henne när hon presenterar sig själv blir hon glad för att de kan lära känna varandra. För att han inte behöver känna sig ensam.
    2. för att Kim vill presentera sig själv för henne och lära känna henne.
    - Habib

    SvaraRadera
  2. 1. Han saknar sina vänner därför känns det bra.
    2. Han tycker det är roligt att lära känna nya människor.
    AliG

    SvaraRadera
  3. 1. Jag tror att Robyn känner sig glad, eftersom att det är skönt att inte behöva vara ensam.
    2. Jag tror att Kim väljer sig att presentera sig för Robyn för att han inte ska behöva känna sig ensam kanske?!
    Nikki

    SvaraRadera

  4. 1. Han känner sig kanske glad för att han känner sig ensam när han står och rensa ogräs och då kanske dom andra tar kontakt med honom också.

    2. För att hon kanske tyckte synd om Robyn som var nykomling så hon tänkte att hon skulle ta kontakt med honom. Hon kanske också kände sig ensam och kanske inte hade några kompisar så såg hon sin chans nu att skaffa en.

    SvaraRadera
  5. 1. Om dom bjuder hem en rätt ofta till sig eller frågar om dom vill komma hem till en själv ofta eller om dom bjuder ut en.

    2. Bjuda ut den ofta och prata mycket med den personen.

    SvaraRadera
  6. 1. Jag tror att Robyn känner sig glad över att ha träffat Kim, för nu känner han sig inte ensam.
    2. Eftersom hon kan se att han är ny i stan och vill att han inte ska känna sig ensam.
    -Sanaz

    SvaraRadera
  7. 1. Jag tror att Robyn tänker att Kim är konstigt för att de inte känner varandra men varför Kim kommer och presenterar sig. Robyn känner sig irriterad.

    Jag tror att Kim ser att Robyn är ensam i parken och Kim vill lära sig känna med Robyn. Anledningen kan vara att Robyn är en snygg tjej, så lämnade Kim sina kompisar för att hälsa på Robyn bara.
    -Nhung

    SvaraRadera