tisdag 18 mars 2014

3. I sommarnatten

Veckorna som följde bara flög iväg. Kim tyckte att Robyn var den mest fantastiska person man kan tänka sig. Allt kändes bara perfekt, det var som att deras kärlek till och med påverkade vädret, solen hade stålat från en klarblå himmel var enda dag, havet ute vid Lomma Beach var varmt och båda två hade fått en skön solbränna.

Kim hade under den senaste tiden velat att Robyn skulle sova över hemma. De hade så lätt att prata om allt men just den frågan fick Robyn att tystna eller börja prata om någon helt annat.
I kväll fanns det ur som helst en plan. Kim hade lånat kusinens tält och kollat upp ett ställe man lätt kunde cykla till där de skulle kunna sova över. Kim var lite osäker på hur Robyn skulle reagera på förslaget. Robyn hade blivit lite röd i ansiktet men hade samtidigt sagt att det lät mysigt. Kim hörde att Robyn ljög för sin pappa i telefon om att de skulle sova över hos några gemensamma kompisar.

Det var ytterligare en fantastisk sommarkväll. Robyn hade tänt en eld och de hade grillat och sen försökt sätta upp tältet, vilket hade blivit komplicerat när det blivit senare och mörkare än vad de tänkt. Nu låg de och tittade upp i taket på en konstig och snett uppsatt tält.
Under en tid hade de båda vetat att de var ett par och de hade kyssts men det hade ändå funnits en fysiskt distans mellan dem. Kim hade inte förstått varför Robyn hade satt upp detta skydd mellan dem men hade respekterat det. Nu, när de legat tysta någon minut och Iphonens spellista tagit slut, vände sig Kim om till Robyn och la sin hand på Robyns brunbrända mage där t-shirten glidit upp. Kim ville göra mer, kroppen sa det och känslan för Robyn sa det.

Robyn hade haft en underbar kväll. Det var en så mysig idé med att tälta och det hade varit så fint att sitt och titta in i elden och hålla om Kim. Sköna känslor fyllde hela kroppen och allt kändes så rätt. Robyn hade varit i en relationen tidigare som allt för snabbt hade lett fram till sex som inte alls känts bra och efter det hade det varit som om relationen hade dött. Nu var Robyn så rädd att saker skulle bli fel och ville så gärna skydda det som de hade byggt upp tillsammans. Robyn var rädd att de underbara känslorna i magen skulle försvinna om de gick för fort fram och efter den förra relationen hade Robyn bestämt att sex skulle vänta tills man var helt säkra på varandra.

Så nu låg Robyn i tältet, njöt av situationen men var samtidigt rädd att säga nej till Kim och orolig att bli missförstådd och att kanske förstöra något. Kanske skulle Kim inte kunna förstå varför Robyn inte var redo ännu.

Fråga:
1. Det finns olika anledningar till varför man säger nej till sex. Hur gör man det på ett bra sätt? Ett bra sätt både för en själv och för den andre.
2. Kan man vara tillsammans utan att ha sex?


Skriv svaren på era datorer. När Niklas lägger in svaren den här gången kommer de att vara anonymt.

2 kommentarer:

  1. 1. Man kan säga att man vill komma in i relationen mer och fråga honom/henne om det är okej.

    2. Ja för att man kan njuta på andra sätt och man kan göra andra saker med sin partner.

    SvaraRadera
  2. 1. Man kan säga så här att du får inte bli ledsen för att jag vill vänta tills vi blir tillsammmans. Först tycker jag att man lära känna varandra på nåt sätt.
    2. Jag tycker att man kan ha sex när man är tillsammas med någon.
    -Anonym

    Fråga 1: det bästa sättet i min åsikt hade varit att man säger nej på grund av att man vill vänta och tänker på att om man stressar fram till något som har en stor risk att ändra en relation helt om det blir fel eller känns fel för motparten i relationen så att det antingen förstör relationen eller gör så att det blir helt awkward mellan dom båda motparterna.

    Fråga 2: Rent teoretiskt ja, men om det finns en stark fysisk attraktion mellan båda motparterna så kommer det i princip att hända förr eller senare.
    -Anonym

    man kan bara säga att man inte är redo eller att man inte har varit tillsammans tillräckligt länge för att ha sex jag tycker att det är ett bra sätt att säga nej till sex.
    Jag tycker inte att det hade funkat då, visst man kan vara tillsammans utan att ha sex men kanske bara på början av förhållandet. När man är tillsammans ett tag så kommer det ändå leda till sex, det är en sätt att visa sina känslor för sin partner och kanske skaffa barn senare i framtiden.
    -Anonym

    1. Man kan säga att man inte har redo att ha sex. Om man är bråttom, då kan det väl förstöra en relation. Det kan komma hända någonting oväntad. Det är bra att vänta tills både som har redo att ha sex.

    2. Ja, det kan man. Först tänker man på att älska varandra, anledningen att vara tillsammans är inte sex. Men sedan kan man ha sex ändå om man känner sig att både har redo att ha sex. I alla fall man kan vara tillsammans utan att ha sex.
    -Anonym

    SvaraRadera